קליניקת החפות, אשר פועלת במרכז בהיקף של 50% (מבחינת היקף המשרה של הקלינאית ומספר הסטודנטים), עובדת בשיתוף פעולה עם מחלקת משפטים חוזרים בסניגוריה הארצית. במהלך השנה בחנה הקליניקה עשר בקשות למשפט חוזר.
אחרי עבודה מאומצת בשנתיים האחרונות אישרה הסניגוריה הציבורית להגיש בקשה למשפט חוזר בשני תיקי רצח. לא מיותר לציין כי מאז קום המדינה התקבלו בישראל 31 בקשות למשפט חוזר בלבד. בשנת הלימודים תשע"ט תתמקד עבודת הקליניקה בהכנת שני התיקים והגשתם.
קליניקת החפות הגישה בקשה להצטרף כחברה מן המניין ברשת החפות העולמית, שהוקמה על ידי פרויקט החפות האמריקאי ומאגדת בתוכה ארגונים וקליניקות מרחבי העולם הפועלים לתיקון הרשעות שווא. הקליניקה עברה את השלב הראשון של קבלה לארגון וקיבלה היתר להשתמש בשם (המוגן על ידי זכויות יוצרים) "פרויקט חפות".
לאחר עבודה אינטנסיבית בשנתיים האחרונות, הקליניקה נערכת להגשת בקשה למשפט חוזר בשני תיקים:
המקרה של ג.ס – רצח על רקע סכסוך בין משפחות ממחנה שועפט. במסגרת סכסוך בין משפחה א' למשפחה ב' נרצח אדם שכלל לא היה קשור לסכסוך. בין משפחת הנרצח למשפחה א' נערך הסכם סולחה בו נטלה משפחה א' את האחריות על הרצח. למרות הסכם הסולחה הרשיע בית המשפט את הפונה שהשתייך למשפחה ב'. ההרשעה התבססה על עדי ראיה מהמשפחה השנייה (משפחה א'), כאשר הפונה ממשיך לטעון כל הזמן לחפותו. הבקשה למשפט חוזר תתבסס על חו"ד מומחה העוסקת במשמעות עריכת הסכם סולחה בציבור הערבי; תצהירים מהמכובדים החתומים על הסולחה, משני הצדדים; תצהירים מפי עדים שנכחו באירוע ולא נחקרו; מצהירים ממשפחת המנוח שטוענים עד היום כי ג.ס אינו קשור למקרה ועוד. בנוסף, אנו בוחנים יחד עם מומחה נשק את היתכנות הירי בהתאם לגרסה שהציגה המדינה והאפשרות לזהות את היורה בתנאי השטח והמרחק שהיו במקום.
"תיק הדייגים" עוסק בשלושה חברים ממוצא אוקראיני שיצאו לדיג במהלך סוף שבוע, אך רק שניים מהם חזרו בחיים. שני החברים (שהיו גם גיסים) לא נתנו גרסתם למה שהתרחש באותו לילה, שניהם הורשעו ברצח על סמך ראיות נסיבתיות בלבד. ההזדמנות להגיש בקשה למשפט חוזר התעוררה כאשר לאחר 17 שנה הסכים אחד הנידונים להודות כי הוא ביצע את המעשה לבדו. בנוסף אנו בוחנים אפשרות לצרף חוות דעת פסיכולוגית אשר תסביר מדוע הפונה סירב לדבר במשך כל כך הרבה שנים.
בכנס הקלינאים השנתי, מנחה הקליניקה באותה עת עו״ד יאיר הרשקוביץ הנחה מושב שעסק בחינוך קליני במסגרת פרויקט חפות.
עו"ד קרן אבלין הרץ (מנהלת המחלקה למשפטים חוזרים בסניגוריה הציבורית הארצית); מר יצחק אילן (סגן ראש השב"כ לשעבר); עו"ד עדי קידר (סנגור ויועץ משפטי עמותת חוננו); עו"ד תמר בורנשטיין (ממונה משפטים חוזרים בפרקליטות המדינה); ד"ר נחשון שוחט (סנגור, כתב עבודת דוקטורט על החובה המוסרית להגן על חפים מפשע, אונ' חיפה); עו"ד רותם עמית (עוזרת משפטית בית המשפט המחוזי מרכז); מר אורי שליו (דובר הסניגוריה הציבורית); עו"ד קובי מוסקוביץ (פרקליט בפרקליטות מחוז מרכז); ד"ר מאיה פורמן (המכון הלאומי לרפואה משפטית); השופט ירון גת (בית המשפט השלום בת"א).